Szövetségünkről

A szövetség megalakulása több szempontból is sürgető volt, legfőképpen a párok igényeinek, elvárásainak megfelelő, minőségi vőfély munka miatt.

Valamikor 2015-ben fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy létre kellene hozni egy csapatot, melynek tagjai szakmai tapasztalatokkal rendelkeznek, elismertségük és képzettségük kéz a kézben jár. A tagok nagy része hivatásként, felelősséggel és az igényeknek megfelelően végzi munkáját az esküvőkön.

Ők azok, akiknek lételeme a szórakoztatás, azonban a jó hangulat mesteri megteremtése mellett minden apró részletre is odafigyelnek.

Tagjaink között megtalálható több néptáncos és népművelő, így a hagyományok őrzésével, ápolásával további értékeket teremtenek.

Az állandó minőség biztosítása érdekében a szövetség tagjai megalkották az egységes értékrendszerüket tartalmazó alapszabályt, a vőfélyek etikai kódexét.

Balázs Sándor elnök

Vőfély etikai kódex

A párok foglalási időpontjától segít a felkészülésben, együttműködik velük. A jó hangulatot és maradandó élményszerzést szolgálja. A megállapodásról szerződést készít.

• Az esküvő előkészítésében tudásával elősegíti a párok munkáját a szervezésben. Tapasztalatával felhívja a figyelmet az esetlegesen felmerülő hibákra, problémás helyzetekre és megoldást javasol.
  • Figyelembe veszi a pár és vendégek igényeit, a családi tradíciókat, valamint a helyszín adta lehetőségeket és mindezeket összehangolja. Felhívja a figyelmet a konfliktusok lehetőségére, és megoldást kínál elkerülésükre.
  • Figyelembe veszi a vendégek összetételét, igényeit, és az esküvő koordinálásában felkészülten jár el.

A pár igényei szolgálatában áll, és nem tér el a megbeszéltektől. Nem erőltet a párra olyan eseményt, ami nem összeegyeztethető az ő stílusukkal, elvárásaikkal.

• A szerződésben meghatározott összegtől nem tér el, és nem manipulál rejtett költségekkel. A megbízás létrejötte előtt tájékoztatja a párt a felmerülő költségekről.
  • A megbízást szerződés alapján személyesen látja el, és nem az alkalmazottja útján.
  • Megbízást az alábbi esetekben adhat vissza:

Előre nem látott kényszerítő körülmény, elháríthatatlan akadály, ami meggátolja kötelezettsége elvégzésében.

Az ügyfél által egyoldalúan módosított feltételek, amelyek ismeretében nem vállalta volna el a megbízást.

Vőfély elvárások magunkkal és kollégákkal szemben.

Követelmények:

1. Felkészült, képzett a szakmában, ismeri a hagyományokat, és ápolja azokat.
  2. A párral való személyes megbeszélésen valós adatokat közöl.
  3. Szerződést készít a megállapodásról, melyben feltünteti a vállalást és költségeket.
  4. Felkészíti a fiatalokat, segít a szervezésben, forgatókönyvet készít.
  5. Pontosan és felkészülten jelenik meg a ceremónián.
  6. Nem csak betanult szöveggel, hanem ösztönösen, rögtönözve is előad.
  7. Ápolt, valamint józan marad az esküvő végéig.
  8. Kulturáltan, mindenre figyelve van jelen az esemény elejétől a végéig.
  9. A vendégek között party arcként jelenik meg, mint egy barát.
  10. Feladatát, munkáját maximális tudással látja el.

A Szövetség első nyilvános bemutatkozása

A Nagy Esküvői Nyílt Napon mutatkozik be először a nyilvánosság előtt az újonnan alakult Országos Vőfély Szövetség. Egy nagyszerű kezdeményezés, amiben tapasztalt és elismert vőfélyek fogtak össze az egész országból azért, hogy még többet nyújthassanak a pároknak....

Történelmi pillanat a vőfélyek életében!

A vőfély szakma tíz taggal és Balázs Sándor vezetésével megalakította az Országos Vőfély Szövetséget, ezzel az esküvőiparban páratlan dolgot alkottak, ami több mint száz éve nem létezett. A szövetség tagjai az ősi hagyományokra építkezve értékről, minőségről,...
Szövetségünk tagjainak a színvonalasan hagyományőrző ruháit Nekeczki Zsolt varró készíti Nagykátán.

Vőfélyek munka közben