Tagjaink

Balázs Sándor

Balázs Sándor

elnök
A hagyományőrzés, ősi kultúra értékeinek felmutatása mellett a vőfély fő feladata az esküvői szolgáltatók összetartása, a násznép igényeinek figyelembe vételével a jó hangulatról való gondoskodás.
Vőfély egy koordinátor, aki a megfelelő mederbe tereli a sok jó szándékú vendég igényeit, hangulatát.
A képzés, színészi hajlam, jó kiállás, habitus, empátia, kommunikáció – ezek ma már egy jó vőfély fegyverei és nem a versek.
Bohács Róbert

Bohács Róbert

elnökhelyettes

„A vőfély egy esküvőn olyan, mint egy karmester, nélküle is megszólalnak a hangszerek, de lehet, hogy nem a megfelelő időben, ezáltal hamisan.”

Polgár József

Polgár József vagyok, Nógrád megyében élek gyönyörű családommal. Az elmúlt hosszú évek során volt lehetőségem sok esküvő és ceremónia levezénylésére, ami rengeteg tapasztalatot és kialakult, színes repertoárt eredményezett. Hagyományos stílusban, de a mostani igényekhez igazodva lehetőségeimhez mérten igyekszem a párok “NAGY” napját tökéletesre csiszolgatni. Erdélyi származásomnak köszönhetően néha a székely gondolkodásmód és találékonyság jellemez. Igényekhez mérten versek és mondókák vannak bőven a tarsolyban, de a közvetlen és modern stílust kedvelem.
Vőfély Józsi
Nagy G. Csaba

Nagy G. Csaba

titkár

Hazánk egyik legkeresettebb vőfély, ceremóniamester szolgáltatója. 1996 óta vőfélyként, ceremóniamesterként dolgozik. Több mint 800 esküvői rendezvény tapasztalata van a háta mögött. A vőfély mesterséget kutatómunka, (néprajzi tanulmányok, népszokások felkutatása, gyűjtése), valamint folyamatos tanulás és rengeteg esküvői megbízás tapasztalatából sajátította el. Fontos számára, hogy az esküvőjüket szervező párok, korrekt, számukra megfelelő esküvői szolgáltatókat találjanak.

Mucza Péter

Mucza Péter

Tradícionális, mert nagyapám és édesapám is tapasztalt vőfély volt. Így adatott meg számomra az a nagy szerencse, hogy már kisgyermek koromban a jobbnál jobb rigmusokat, szokásokat láthattam, hallhattam, tanulhattam a hortobágyi kis falumban.
Modern vőfély, mert a néphagyományok maximális tisztelete mellett tökéletesen tudom, melyek azok, amik mára már értelmüket vesztették, ezáltal mondanivalójuk nehezen értelmezhető egy mai átlagember számára. Amit lehet, azt igyekszem emészthető formában, a 21. század emberének nyelvére lefordítva közvetíteni, vagy teljesen más, szórakoztató elemmel pótolni.
A Magyar Néprajzi Múzeumban találtok értekezést munkásságomról “Egyeki vőfélyek régen és ma” címmel.

Papp János

Papp János

Balatonendréden élek, 3 gyönyörű leánnyal és egy csodálatos feleséggel ajándékozott meg a Jóisten. Az első és legfontosabb dolog számomra a család, a második a hivatásom, hogy vőfély lehetek. Húsz éve része az életemnek az esküvő, a lakodalom – közel 400 sikeres lagzival a hátam mögött. Hatalmas öröm számomra két fiatalt segíteni a felkészülésben és a Nagy Napon, hogy életük egyik, de talán a legszebb napja olyan legyen, mint amilyennek álmodták. Legyen e csodás esemény mindenki számára a legszebb emlék 40-50 év távlatából is, a szerelem pedig, ami összefűz, tartson örökké!

Schieszl Károly

Schieszl Károly

Leginkább a fővárosban és vonzáskörzetében dolgozom. A hagyományt ötvözöm a mai kor igényeivel. Maximálisan figyelembe veszem a párok igényeit.

Antal Ádám

Antal Ádám

A párok igényeit maximálisan figyelembe véve dolgozom. Legyen autentikus, modern, vagy a kettő keveréke, jó kommunikációval nincs akadály amit ne lehetne megoldani. Kilenc éves koromtól játszottam színpadon. Tapasztalatokat a Kaposvári Egyetem színész szakán szereztem. Fontos számomra, hogy a te lagzidon is maximális, elismerésre méltó teljesítményt nyújtsak és felkeltsem a jegyesek figyelmét, hogy az ő lagzijukon is Antal Ádám vőfély&ceremóniamester legyen a szószóló.

 

Gyúró Tamás

Gyúró Tamás

Azt gondolom, egy jó vőfély mindig akkor van „porondon”, amikor éppen szükség van rá! Rugalmas, alkalmazkodó, és háttérből figyeli az eseményeket. Tudja, hogy mikor kell cselekednie. Kézben tartja a konyhát, a zenekart. Odafigyel a fotósra, videósra, hogy ne maradjanak le semmilyen fontos eseményről. Igen, a vőfélynek nagyon sokrétű a feladata, amit koordinálnia kell.

Jelentkezz tagjaink közé!

Jelentkezz tagjaink közé!

Igényes vőfélynek tartod magad? Egyetértesz egyesületünk céljaival, értékeivel, alapszabályával? Elfogadod képzésünket, melyben néprajz kutatás, retorika és előadóművészet is szerepel? Hajlandó vagy részt venni esküvőinken és levizsgázni a szövetségnél? Ha igen, akkor csatlakozz hozzánk, várjuk jelentkezésedet! Belépési nyilatkozat letöltése:

Ovsz belepesi nyilatkozat

Kakucs Miklós

Kakucs Miklós

Mindig is érdekelt az irodalom és a hagyományőrzés csodálatos világa. Iskolai tanulmányaim során több szavalóversenyt is megnyertem és ennek köszönhetően kaptam első meghívásaimat esküvőre vőfélyként.

Ezek sikeresek voltak, nagyon sok pozitív visszajelzés hatására úgy döntöttem, hogy komolyabban is foglalkozom ennek a megtisztelő hagyománynak az ápolásával. Folyamatosan tanultam a vőfély szakma tradícióit és mesterfogásait, mert a sikert nem adják ingyen!

Mivel színészként is szerepeltem korábban, nem okoz gondot számomra, hogy hagyományos vőfélyként vagy modern ceremóniamesterként legyek jelen esküvőtökön. 

Rácz Roland

Rácz Roland

Rácz Roland vőfély vagyok Borsod megyéből. Vallom, hogy a vőfély nem főszereplője, hanem „csak” egy fogaskereke egy jól működő esküvőnek. ami nem róla szól, hanem az Ifjú Párról. Mi szolgáltatók pedig értetek vagyunk, mert ez a nap, egyszeri és megismételhetetlen!

Roland a VőfélysRácz

Hack Norbert

Hack Norbert

Hack Norbert vagyok. 2006-óta űzöm eme szép hivatást. Szolnok megyei Rákóczifalváról származom. 2011-óta Budapesten élek a családommal.  Az ország nagyon sok részén megfordultam, és jártam már külföldön is. Mindíg az ifjú pár szolgálatában állok legjobb tudásom szerint

 

 

Titz Tibor

Titz Tibor

Vőfély vagyok, de mai nyelvezettel és stílusban, mert egy dolog van a világon, ami állandó, ez pedig a változás. Ha ez szimpatikus, akkor keressen bizalommal!

 

Tiszteletbeli tagjaink

 

Rékasi Károly

Rékasi Károly

színművész és vőfély

 

 

 

 

 

Straub Dezső

Straub Dezső

színművész 

 

 

 

Üveges István

Üveges István

Arnót polgármestere

 

Pártoló tagjaink

 

  • Matus Gábor vőfély és színész
  • Hunyadvári József vőfély
  • Gyömrő-Molnár Béla vőfély
  • Major József vőfély
  • Gyönyörű Zsigmond vőfély
  • Guba István vőfély