Tagjaink

Balázs Sándor

elnök
A hagyományőrzés nagyon szép tevékenység, az ősi kultúra értékeinek felmutatása mellett azonban a vőfély fő feladata az esküvői szolgáltatók összetartása, a násznép igényeinek figyelembe vételével a jó hangulatról való gondoskodás.
Vőfély egy koordinátor, aki a megfelelő mederbe tereli a sok jó szándékú vendég igényeit, hangulatát.
A képzés, színészi hajlam, jó kiállás, habitus, empátia, kommunikáció – ezek ma már egy jó vőfély fegyverei és nem a versek.

Bohács Róbert

elnökhelyettes

„A vőfély egy esküvőn olyan, mint egy karmester, nélküle is megszólalnak a hangszerek, de lehet, hogy nem a megfelelő időben, ezáltal hamisan.”

Guba István

elnökhelyettes

Vőfély, igazi mulatós esküvőre! Magyarország egész területén. Garantált szuper hangulat, óriási mulatás, minőségi vőfély munka.
Ha egy valódi, igazi, bulizós, mulatós esküvőt szeretnél és arra olyan vőfélyt keresel, aki pontos, igazi szervező, nótás kedvű, vidám és alkalmazkodó, de nem utolsó sorban egy csepp alkoholt sem fogyaszt, akkor megtaláltad a megfelelő személyt a számodra. Ismerem a régi hagyományokat, és a különböző tájegységek szokásait. Amennyiben minőségi vőfély munkát szeretnél, nem pedig egy “átlagosat”, valamint ha azt akarod, hogy egy talpraesett, hiteles, jókedvű vőfély vezesse le az esküvődet, akkor állok a rendelkezésedre.

Nagy G. Csaba

titkár

Hazánk egyik legkeresettebb vőfély, ceremóniamester szolgáltatója.

1996 óta vőfélyként, ceremóniamesterként dolgozik. Több mint 800 esküvői rendezvény tapasztalata van a háta mögött.

A vőfély mesterséget kutatómunka, (néprajzi tanulmányok, népszokások felkutatása, gyűjtése), valamint folyamatos tanulás és rengeteg esküvői megbízás tapasztalatából sajátította el.

Fontos számára, hogy az esküvőjüket szervező párok, korrekt, számukra megfelelő esküvői szolgáltatókat találjanak.

Boldog két gyerekes apa, aki hisz a házasságban, mert házasságban teljes a nő és a férfi.

Mucza Péter

Tradícionális, mert nagyapám és édesapám is tapasztalt vőfély volt. Így adatott meg számomra az a nagy szerencse, hogy már kisgyermek koromban a jobbnál jobb rigmusokat, szokásokat láthattam, hallhattam, tanulhattam a hortobágyi kis falumban.
Mindkét oldalról sokat tapasztalt, mert kevés szerencsés ember mondhatja el magáról, hogy 35 éves korára már megélt legalább 50 lakodalmat vendégként, aztán több százat vőfélyként. Én ezek közé a szerencsések közé tartozom, így mindkét oldalra tökéletes rálátásom van.
Modern, mert a néphagyományok maximális tisztelete mellett tökéletesen tudom, melyek azok, amik mára már értelmüket vesztették, ezáltal mondanivalójuk nehezen értelmezhető egy mai átlagember számára. Amit lehet, azt igyekszem emészthető formában, a 21. század emberének nyelvére lefordítva közvetíteni, vagy teljesen más, szórakoztató elemmel pótolni.
A Magyar Néprajzi Múzeumban találtok értekezést munkásságomról “Egyeki vőfélyek régen és ma” címmel.
Remélem, egyszer én leszek az a szerencsés vőfély, akit életetek egyik legfontosabb napjának vezénylésével megbíztok majd.

Gyúró Tamás

Azt gondolom, egy jó vőfély mindig akkor van „porondon”, amikor éppen szükség van rá! Rugalmas, alkalmazkodó, és háttérből figyeli az eseményeket. Tudja, hogy mikor kell cselekednie. Kézben tartja a konyhát, a zenekart. Odafigyel a fotósra, videósra, hogy ne maradjanak le semmilyen fontos eseményről. Igen, a vőfélynek nagyon sokrétű a feladata, amit koordinálnia kell.

Schieszl Károly

Leginkább a fővárosban és vonzáskörzetében dolgozom. A hagyományt ötvözöm a mai kor igényeivel. Maximálisan figyelembe veszem a párok igényeit.

Papp János

Balatonendréden élek, 3 gyönyörű leánnyal és egy csodálatos feleséggel ajándékozott meg a Jóisten. Az első és legfontosabb dolog számomra a család, a második a hivatásom, hogy vőfély lehetek. Húsz éve része az életemnek az esküvő, a lakodalom – közel 400 sikeres lagzival a hátam mögött. Hatalmas öröm számomra két fiatalt segíteni a felkészülésben és a Nagy Napon, hogy életük egyik, de talán a legszebb napja olyan legyen, mint amilyennek álmodták. Legyen e csodás esemény mindenki számára a legszebb emlék 40-50 év távlatából is, a szerelem pedig, ami összefűz, tartson örökké!

Polgár József

Polgár József vagyok, Nógrád megyében élek gyönyörű családommal. Az elmúlt hosszú évek során volt lehetőségem sok esküvő és ceremónia levezénylésére, ami rengeteg tapasztalatot és kialakult, színes repertoárt eredményezett. Hagyományos stílusban, de a mostani igényekhez igazodva lehetőségeimhez mérten igyekszem a párok “NAGY” napját tökéletesre csiszolgatni. Erdélyi származásomnak köszönhetően néha a székely gondolkodásmód és találékonyság jellemez. Igényekhez mérten versek és mondókák vannak bőven a tarsolyban, de a közvetlen és modern stílust kedvelem.
Vőfély Józsi
Hack Norbert

Hack Norbert vagyok. 2006-óta űzöm eme szép hivatást. Szolnok megyei Rákóczifalváról származom. 2011-óta Budapesten élek a családommal.  Az ország nagyon sok részén megfordultam, és jártam már külföldön is. Mindíg az ifjú pár szolgálatában állok legjobb tudásom szerint

Jelentkezz tagjaink közé!

Igényes vőfélynek tartod magad? Egyetértesz egyesületünk céljaival, értékeivel, alapszabályával? Elfogadod képzésünket, melyben néprajz kutatás, retorika és előadóművészet is szerepel? Hajlandó vagy részt venni esküvőinken és levizsgázni a szövetségnél?

Ha igen, akkor csatlakozz hozzánk, várjuk jelentkezésedet!

Belépési nyilatkozat letöltése:

Ovsz belepesi nyilatkozat